Oralno – kirurški zahvati u Poliklinici Premium Dent:

  1. apikotomija – uklanjanje vrha korijena zuba
  2. alveotomija – rezanje koštane stijenke (vađenje umnjaka)
  3. kortikotomija – odstranjivanje koštanog pokrova zuba
  4. kirurško ortodontsko izvlačenje zuba
  5. implantologija – zamjena jednog ili više zubi ugradnjom zubnih implantata

Zubni implantati

Zubni implantati su umjetni nadomjestci koji se ugrađuju u čeljusnu kost da bi poslužili kao zamjena za prirodne korijene, odnosno kao nosači za krunice, mostove ili proteze.

Izrađeni su od titana. Titan se koristi zbog njegove biološke neutralnosti, što je jako važno kako bi koštano tkivo prihvatilo ugrađeno strano tijelo.

Već nedostatak jednog zuba utječe na poremećaj funkcije cijelog žvačnog sustava, a može dramatično narušiti estetiku. Implantat rješava oba problema. Tradicionalni postupci zahtijevaju da se gubitak jednog ili više zubi nadoknađuje brušenjem susjednih zubi te izradom mosta, parcijalne ili potpune proteze.

Suvremena stomatologija nudi nova rješenja uporabom implantata.

Prednosti zubnih implantata

  • zubni implantati izgledaju, funkcioniraju i osjećaju se kao vaši prirodni zubi

  • vrhunska estetika i funkcija

  • nadoknada izgubljenog zuba bez brušenja susjednih zubi

  • integrirani implantati u čeljusti zaustavljaju proces resorpcije kosti i posljedičnog povlačenja zubnog mesa, što mostovi i proteze ne mogu

Bezbolan postupak

Ugradnja implantata se provodi pod lokalnom anestezijom. Postupak je potpuno bezbolan. Pristup svakom pacijentu je individualan te ovisi o rendgenskoj snimci i stanju očuvanosti čeljusnih kosti. Tijekom postavljanja dentalnih implantata, cilj je ostvariti bliski dodir između vanjske površine implantata i okolnog koštanog tkiva tako da mogu srasti zajedno, stvarajući stabilnu podršku za nove zube. Vrijeme sraštavanja implantata u donjoj čeljusti je od 2 do 3, a u gornjoj od 4 do 6 mjeseci.

Nakon tog razdoblja, implantat se otvara i posebnim se elementom oblikuje zubno meso čime se dobiva prirodan izgled, “kao da je zub izrastao iz kosti”. Taj proces traje od 2 do 4 tjedna, nakon čega slijedi izrada trajnog rada, koji je sličan izradi krunice na prirodnim zubima.