Augmentacija je estetski zahvat povećanja grudi tijekom kojeg se rez plasira ispod grudi u prirodnoj brazdi, oko donjeg ruba bradavice ili ispod pazuha. Implantati punjeni silikonskim gelom se postavljaju ispod tkiva dojke ili ispod mišića ovisno o tome koja veličina ili oblik se želi dobiti. Estetski kirurg u suradnji s pacijenticom odlučuje koja veličina, oblik i tip implantata je najbolji za oblikovanje njezinog tijela. Operacija obično traje oko 2 sata, a jedna od mogućih metoda povećanja grudi je povećanje istih vlastitim masnim stanicama.

Male i nerazvijene grudi kao i nejednake grudi kao posljedica nasljedne malformacije danas se uspješno i estetski apsolutno zadovoljavajuće korigiraju povećanjem silikonskim ili nekim drugim implantatima, kao i vlastitim masnim stanicama. Tako su konačan rezultat ovog zahvata ženstvenije i po oblinama (konturi) skladnije grudi, odnosno cijela ženska figura. Odluka za ovaj zahvat može proizlaziti iz same želje pacijentice za povećanjem grudi, ili pak u slučajevima mikromastije (nerazvijene dojke) jedne ili obje dojke, prazne i opuštene grudi (involucija nakon dojenja), stanje nakon amputacije dojke, asimetrija, transeksualnost, i tako dalje.

Jamčimo najbolje rezultate koji su u potpunosti vidljivi godinu dana nakon operacije. Kako bi ožiljak nakon operacije bio što manje uočljiv, u prvih šest mjeseci do godinu dana nakon operacije preporučljivo je izbjegavati izlaganje suncu.