Estetska kirurgija tijela

 

Liposukcija

 

Liposukcija je tehnika koja se koristi za odstranjivanje masnog tkiva. Najčešće se primjenjuje na dijelovima stražnjice, trbuha, donjem dijelu leđa, bokovima, grudima, potkoljenicama i slično, kako kod žena tako i kod muškaraca.

 

U slučaju nakupina masnog tkiva kojih se nije moguće riješiti ni dijetom ni tjelovježbom, najbolje je riješenje liposukcija koja odmah tijelu daje ljepši oblik. Liposukcija nije tretman za smanjenje težine, već metoda koja služi preoblikovanju pojedinih neproporcionalnih dijelova tijela te rješavanje masnih naslaga.

 

Oporavak traje do 6 tjedana, a rezultati liposukcije se razlikuju ovisno o količini uklonjenog masnog tkiva i elastičnosti kože – vidljivi su nakon dva ili tri tjedna, a veća razlika vidljiva je nakon 6 do 12 mjeseci.

 

 

Abdominoplastika

 

Estetski zahvat kojim se vrlo učinkovito uklanja višak kože i masnog tkiva iz područja trbuha naziva se abdominoplastika ili lipektomija, a u engleskoj verziji još i “tummy tuck”.

 

Navedeni se problem najčešće javlja nakon trudnoće i poroda kod ženskih osoba, te nakon značajnog gubitka tjelesne težine kod ženskih i muških osoba mlađe ili srednje dobi. Višak kože u području trbuha nije moguće riješiti tjelovježbom ni raznovrsnim kozmetičkim tretmanima, a u većini slučajeva čak niti liposukcijom kojom se uklanjaju samo naslage masnog tkiva. Primjenjuje se na različitim dijelovima tijela, počevši od lica i podbratka pa sve do bedara i nadlaktica. I kod osoba normalne tjelesne težine kod kojih se s godinama pojavio konstitucijski (genetski) uvjetovan višak kože u području trbuha koji količinski nije značajan, ali definitivno narušava dobru figuru, primjenjuje se abdominoplastika.

 

Postoperativni oporavak je indivudualan te u najvećem broju slučajeva traje oko dva tjedna, nakon čega je pacijent sposoban i za postupni povratak svojim privatnim i profesionalnim aktivnostima. Rezultati abdominoplastike se razlikuju ovisno o količini uklonjenog masnog tkiva i elastičnosti kože, a konačni rezultati vidljivi su nakon skidanja steznika.

 

 

Zatezanje kože

 

Zatezanje kože je operativni zahvat kojim se uklanja suvišna koža i potkožno masno tkivo. Operacija je nažalost neizostavna kod ekstremnog viška kože, ali se svakako može kombinirati s nekim od tretmana zatezanja kože kako bi rezultati bili što bolji. Cilj je smanjiti višak kože uslijed preoblikovanja kože i time oblikovati tijelo, te popravak izgleda i kvalitetu kože. Primjenjuje se u sljedećim situacijama:

 

- nakon trudnoće
- nakon značajnog gubitka tjelesne težine kod ženskih i muških osoba mlađe ili srednje dobi
- kod viška kože na nadlakticama
- starenjem
- kod podbradka
- nakon liposukcije
- kod mršavosti.

 

Oporavak ovisno o metodi i zahvatu traje od 3 do 10 mjeseci. Rezultati se ne vide odmah nakon tretmana, jer je organizmu potrebno određeno vrijeme da nastala oštećenja ukloni i stvori novo tkivo. Protokom vremena rezultati postaju sve vidljiviji i sve bolji.

 

 

Kirurgija šake

 

Kirurgija šake predstavlja dio plastično-rekonstruktivne kirurgije koja se bavi dijagnostikom i liječenjem bolesti i ozljeda šake. U navedeno područje spada prvenstveno kirurško liječenje brojnih kompresivnih neuropatija šake i gornjeg ekstremiteta kao što su:

 

- sindrom karpalnog i kubitalnog kanala
- benignih i malignih tumora šake (ganglion ciste)
- ozljeda i bolesti tetiva (škljocajući prst)
- bolesti kao Dupuytrenova kontraktura šake
- reumatoidne šake
- kongenitalnih anomalija šake kao sindaktilija ili polidaktilija, i slično.

 

Oporavak ovisi o zahvatu, tijekom kojeg se pacijentima preporučaju tretmani fizikalne medicine i rehabilitacije.

 

 

Kirurgija hernije

 

Hernia ili „kila“ označava ispupčenje tkiva, najčešće crijeva ili masti pod kožu kroz prirodni ili stečeni otvor u trbušnoj stjenci. Obično je locirana u preponama, oko pupka ili na mjestu ranijeg operativnog zahvata, a njezina lokacija određuje sami naziv kile.

 

Primjenjujemo sljedeće kirurške zahvate kile:

 

- ingvinalni za preponske kile (sa mrežicom i bez mrežice)
- skrotalni
- umbilikalni za pupčanu kilu.

 

Od izuzetne je važnosti znati prepoznati simptome koji zahtjevaju hitan kirurški zahvat, poput:

 

- jaka bol,
- temperatura,
- ubrzano kucanje srca,
- nadutost trbuha,
- mučnina
- povraćanje.

 

Postoperativno pacijenti moraju izbjegavati fizičko naprezanje dok god traje zarastanje tkiva, a nastavak svih normalnih životnih aktivnosti može početi nakon par mjeseci.

On line prijava

Posljednje novosti

16.06.2014.

Dragi klijenti! Kako bismo Vam pomogli u sprječavanju zubnih i drugih zdravstvenih oboljenja, osmislili smo posebne preventivne stomatološke sistematske pakete pomoću kojih možete na vrijeme otkriti eventualne probleme i tako očuv... (opširnije)

Virtualna šetnja

Kako do nas ...