Estetska kirurgija lica

 

Korekcija očnih kapaka

 

Estetska kirurška procedura koja vraća ljepotu očnoj regiji i mladenački izgled zove se blefaroplastika. Estetski zahvat na kapcima uklanja neželjene efekte starenja, korigira spuštene (obješene) kapke, eliminira „vrećice“ ispod očiju i riješava pretjerano izražene nabore oko očiju. Zahvat se primjenjuje u sljedećim situacijama:

 

- višak kože na vjeđama koje mogu otežavati vid
- višak masti iza gornje vjeđe koja može smanjiti veličinu vidnog polja
- umorni izgled zbog viška kože i masti
- višak kože na sitnim naborima na donjoj vjeđi
- otežano otvaranje oka zbog pada donje vjeđe.

 

Cjelokupni oporavak traje 7 do 10 dana, a konačan efekt zahvata vidljiv je za mjesec dana.

 

 

PRP - pomlađivanje vlastitim matičnim stanicama

 

Bit ove metode je da se koriste vlastite matične stanice za obnovu kože što ju čini 100% prirodnom i sigurnom. Matične stanice u PRP metodi estetsko-korektivnih zahvata potiču obnavljanje kolagena te procese cijeljenja i pomlađivanja kože i koriste se za područje lica, vrata, dekoltea, šaka, i tako dalje.

 

PRP metoda zadnjih se godina koristi u brojne svrhe:

 

- pomlađivanje lica, vrata, dekoltea i šaka
- poboljšanje izgleda i kvalitete kože
- smanjivanje bora i ožiljaka
- smanjivanje strija
- naglašavanje i blago do umjereno povećavanje usana
- korekcija podočnjaka, vrečica ispod očiju i tamne pigmentacije podočnjaka
- skraćivanje oporavka i poboljšanje rezultata nakon laserskih tretmana
- smanjivanje celulita
- rast kose
- sportske ozljede
- brojne druge indikacije.

 

Oporavak je minimalnog trajanja, a rezultati su vidljivi odmah te su svakog dana sve bolji. Preporučljivo je napraviti 3 tretmana, te postupak obnavljati godišnje.

 

 

Korekcija nosa

 

Rinoplastika je plastična operacija nosa koja korigira hrskavi ili koštani dio nosa u cilju postizanja harmonije između lica i nosa. Rinoplastika se primjenjuje nakon 18 godina starosti.

 

Oporavak nakon zahvata traje 2 tjedna, a konačan efekt je vidljiv za otprilike 6 mjeseci.

 

 

Lifting/zatezanje lica

 

Lifting lica je estetski kirurški zahvat zatezanja i podizanja kože lica koji uspješno eliminira znakove starenja i vraća mladoliki izgled lica. Cilj je podići jagodice i kutove usana, odstraniti višak kože i eventualno izvršiti povećanje vlastitim masnim stanicama da bi se dobila optimalna punoća lica. Primjenjujemo minimalno invenzivnu metodu kratkog reza, a idealan pacijent je osoba između 45 i 55 godina.

 

Znaci starenja kod kojih se primjenjuje ova metoda su:

 

- paralelne bore u čeonom predjelu
- takozvane „lavlje bore“ u dijelu između obrva – dvije vertikalne i jedna horizontalna bora u predjelu korijena nosa
- nosne bore i udubljenja u predjelu obraza, očne bore i udubljenja, predobrazne bore i udubljenja, obješenost obraza
- nazolabijalne brazde i male vertikalne bore u predjelu usta
- u dijelu oko brade javlja se opuštenost brade i kože donje vilice sa produžetkom bora usana i nosa
- u vratnom predijelu javljaju se transverzalne bore i opuštenost mišića platizme u obliku traka, kao i pojave podbratka.

 

Konačan efekt zahvata vidljiv je za mjesec dana.

 

 

Korekcija uški

 

Otoplastika je korektivno-estetska operacija deformacije uške u slučajevima nepravilnog položaja s otklonom od glave (klempave uši), prevelikih ušiju, asimetrije ušiju te prirođenih malformacija uška koje nisu dovoljno razvijene, što čini razliku između lijeve i desne uške.

 

Klempave uške uzrokuju najviše problema, no za njima slijedi niz nepravilnosti koje nisu zanemarive:

 

- uške nepravilnog oblika
- prevelike uške ili nerazvijene uške
- nerazvijeni rub uške
- plića ušna školjka
- zadebljanje hrskavice
- podvojena resica
- druge nepravilnosti.

 

Cilj operacije je dobivanje prirodnog oblika uha te otklanjanje psihološkog opterećenja pacijenta. Primjenjuje se kod odraslih osoba, te kod djece poslije 6-te godine života. Prvi rezultati zahvata vidljivi su već nakon 10 dana.

 

 

Korekcija brade

 

Mentoplastika je relativno jednostavan estetski kirurški zahvat brade kod kojeg se mijenja projekcija utjecajem na duljinu kosti i/ili postavljenjem implantata u cilju smanjivanja ili povećanja brade. Promjena veličine i oblika brade može poboljšati profil, postižući bolju harmoniju lica i povećano samopouzdanje, a konačan oporavak od zahvata očekuje se nakon mjesec dana.

 

 

Odstranjenje dobroćudnih i zloćudnih promjena na licu

 

U slučajevima kožnih promjena u obliku izraslina, neravnina, izbočina, melanoma, dispalzije ili dobroćudnih promjena na koži, iste se odstranjuju. Nakon zahvata odstranjeno tkivo šalje se na PHT analizu.

 

Zahvati brzo i učinkovito odstranjuju nepravilnosti uz minimalne ožiljke koji trajno ostaju na mjestu zahvata.

 

 

Liposukcija podbratka i lipofiling vrata

 

Liposukcija podbratka je estetski zahvat odstranjenja masnog tkiva. Cilj ovih zahvata je postizanje savršenog izgleda vrata, a izvodi se ili kao samostalan zahvat ili u kombinaciji s nekim drugim estetskim zahvatima poput liftinga vrata.

 

Pacijent je ubrzo sposoban za povratak svojim svakodnevnim privatnim i profesionalnim aktivnostima, dok je konačan efekt zahvata vidljiv za 2 do 3 tjedna.

 

 

Pomlađivanje kože lica vlastitim masnim stanicama

 

Lipofiling je estetski zahvat pomlađivanja kože, smanjivanja bora i korekcije deformiteta vlastitim masnim stanicama. Kako koža lica starenjem gubi elastičnost, postaje opuštena i sklona pojavi bora koje se pojavljuju u zonama najveće pokretljivosti mišića poput područja oko usana i očiju. Transfer masti je procedura u kojoj se liposukcijom uzete masne stanice iz jednog djela tijela (obično trbuha ili stražnjice) prenose na drugi dio tijela, a te matične stanice su odgovorne za pojačavanje metabolizma i stvaranje novih stanica koje pomlađuju lice.

 

 

Botox tretmani

 

Tretman botoxom je jednostavan nekirurški zahvat injektiranja Botulinus Toxina (pročišćeni protein kojeg proizvodi bakterija Clostridium botulinum) pod kožu na mjestima gdje se bore žele ukloniti ili umanjiti. Mjesta na kojima se najčešće izvodi tretman Botoxom su bore na čelu, sitne bore s vanjske strane očiju, bore iznad gornje usne, bore od kuta usne do brade, neravnine na bradi i bore na vratu. Cilj je spriječiti nevoljku kontrakciju mišića.

 

Zahvat traje svega desetak minuta i odmah nakon njega je moguć povratak na posao i svojim svakodnevnim aktivnostima. Učinak Botoxa vidljiv je već nakon nekoliko dana - lice djeluje svježije i mlađe. Pomlađivanje lica može biti postepeno i trajati do mjesec dana, a kod osoba srednjih godina postiže se efekt pomlađivanja za 5 – 8 godina. Trajnost konačnog rezultata zahvata varira ovisno o individualnim karakteristikama (u većini slučajeva trajnost je oko 4 mjeseca).

 

 

Tretman filerima

 

Dermalni fileri na bazi hijaluronske kiseline djelotvorno preokreću proces starenja, a koriste se kako bi se smekšale grube linije lica, popunile bore, podigli upali obrazi te popunile usnice. Ovim tretmanima potiče se stvaranje kolagena, poboljšava se funkcija kože i anulira se stvaranje novih bora.

 

Injekcijski tretmani filerima primjenjuju se za:

 

- popunjavanje bora i uljepšavanje crta lica (nazo-labijalne bore - točnije linije od nosa prema ustima, marionetske bore - to jest linije od usta prema bradi, bore smijeha, vrećice ispod očiju, bore mrštenja, pušačke bore - odnosno bore oko usana i ožiljke od akni)
- oblikovanje kontura lica i ispravljanje nedostataka (povećanje usana, podizanje kutova usana, oblikovanje obraza u slučaju upalih obraza, podizanje obješene kože brade, remodeliranje nosa, oblikovanje obrva i oblikovanje brade)
- pomlađivanje suhe i zrele kože (stražnje strane ruku, područje dekoltea, lice, vrat, suha koža ispod očiju).

 

Odmah nakon tretmana moguć je povratak na posao i svakodnevnim aktivnostima, uz iscrpne savjete o brizi nakon tretmana. Rezultati mogu biti vidljivi i do 12 mjeseci, a učinak traje duže ukoliko se tretmani redovito ponavljaju.

 

 

Povećanje usana hijaluronskom kiselinom

 

Riječ je o injekcijskom tretmanu specijalnim gelom neživotinjskog porijekla koji sadrži hijaluronsku kiselinu, a koja se inače prirodno sintetizira i u našem tijelu. Najvažnija funkcija hijaluronske kiseline je prenošenje i vezivanje vode, a pritom hranjive tvari, kisik i hormoni mogu slobodno prolaziti između čestica gela i tkiva, što usni daje prirodan i zdrav izgled.

 

Hijaluronska kiselina u obliku kristalno čistog gela koji se ubrizgava u kožu u malim količinama primjenjuje se u svrhu obnavljanja volumena i strukture usnice.

 

Zahvat traje do pola sata i odmah nakon njega moguć je povratak na posao i svakodnevnim aktivnostima. Rezultati su trenutni, ali ne i vječni. Nakon tretmana usana, ponovni tretman obično je potreban nakon otprilike šest mjeseci, a samo jedan naknadni tretman produžuje učinak i do osamnaest mjeseci.

On line prijava

Posljednje novosti

16.06.2014.

Dragi klijenti! Kako bismo Vam pomogli u sprječavanju zubnih i drugih zdravstvenih oboljenja, osmislili smo posebne preventivne stomatološke sistematske pakete pomoću kojih možete na vrijeme otkriti eventualne probleme i tako očuv... (opširnije)

Virtualna šetnja

Kako do nas ...