Estetska kirurgija kože

 

Uklanjanje promjena na koži

 

Odstranjivanje ovih promjena je jednostavno i izvodi se u obliku takozvanih malih kirurških zahvata, što podrazumijeva lokalnu anesteziju bez potrebe posebnog mirovanja nakon operacije. Neke promjene moguće je odstraniti bez šivanja, dakle bez zarastanja ožiljkom.

 

Kožne promjene koje se kirurški odstranjuju su:

 

- madež (nevus),
- pjege, bradavice,
- fibromi (izrasline građene od vezivnog tkiva),
- angiomi (kapilarne izrasline),
- keratoze (oroženja),
- ateromi (ciste lojnice),
- lipomi (benigna izraslina masnog tkiva),
- neurofibromi i slično.

 

Zarastanje ožiljka traje nekoliko mjeseci, a konačni rezultati vidljivi su nakon otprilike godine dana.

 

 

Korekcija ožiljaka

 

Ožiljci nastaju kao posljedica povrede, kirurškog reza, akni, upala, tetovaža, i slično. Kirurškim se zahvatom nastoji smanjiti nagrđenost lica ožiljcima, kamuflirati ožiljke i učiniti ih slabije vidljivim. Ožiljke nije moguće u potpunosti ukloniti, no u mnogim ih je slučajevima moguće učiniti manje uočljivima.

 

 

Liječenje melanoma

 

Melanom se ubraja među najzloćudnije tumore kože. Iako se javlja u samo 4% svih oblika raka kože, odgovoran je za čak 80% smrtnih slučajeva. Melanom je maligni tumor kože i nije isto što i madež, no ipak u početnoj fazi može izgledom podsjećati na madež. Svaku madežu sličnu tvorbu, a koja pobuđuje sumnju da se ustvari radi o melanomu, potrebno je što prije odstraniti i podvrgnuti mikroskopskoj analizi kao jedini način postavljanja sigurne dijagnoze i najvažniji uvjet pravovremenog liječenja. Rano otkrivanje melanoma ključno je za uspješno liječenje.

 

Zahvat kojeg vrše dermatolozi i kirurzi ovisi o lokaciji i veličini melanoma, a terapija melanoma ovisi o nalazu patologa. Za uspješno liječenje ključno je da se ista rano započne, te je samo pregled bolesnika i rani odlazak liječniku od izuzetne važnosti.

 

 

Transplantacija kose i obrva

 

Folikularna transplantacija kose (FUE) je najmanje invazivna metoda transplantacije kose danas dostupna u svijetu. S područja vlasišta na kojem je kosa dovoljno gusta dio kose se FUE metodom dlaku po dlaku neprimjetno transplantira na područje gdje je gubitak kose primjetan. Cijela procedura je posve bezbolna i izvodi se u lokalnoj anesteziji. Davajuća i primajuća regija brzo zacjeljuju i ostaju gotovo netaknute, te je stoga uspješnost rasta kose odlična.

 

FUE tehnika je primjenjiva i na muškarce i na žene s problemom gubitka kose, kao i na sve tipove kose. Također je idealna i za rekonstrukciju obrva.

 

Nakon FUE zahvata nisu potrebni prevoji ni zavoji te se pacijent istog dana vraća svojim svakodnevnim aktivnostima. Rast transplantirane kose vidljiv je nakon otprilike 16 tjedana, a transplantirana kosa na svojoj novoj lokaciji raste prirodno do kraja života.

On line prijava

Posljednje novosti

16.06.2014.

Dragi klijenti! Kako bismo Vam pomogli u sprječavanju zubnih i drugih zdravstvenih oboljenja, osmislili smo posebne preventivne stomatološke sistematske pakete pomoću kojih možete na vrijeme otkriti eventualne probleme i tako očuv... (opširnije)

Virtualna šetnja

Kako do nas ...