Estetska kirurgija grudi

  

Povećanje grudi

 

Augmentacija je estetski zahvat povećanja grudi tijekom kojeg se rez plasira ispod grudi u prirodnoj brazdi, oko donjeg ruba bradavice ili ispod pazuha. Implantati punjeni silikonskim gelom se postavljaju ispod tkiva dojke ili ispod mišića ovisno o tome koja veličina ili oblik se želi dobiti. Estetski kirurg u suradnji s pacijenticom odlučuje koja veličina, oblik i tip implantata je najbolji za oblikovanje njezinog tijela. Operacija obično traje oko 2 sata, a jedna od mogućih metoda povećanja grudi je povećanje istih vlastitim masnim stanicama.

 

Male i nerazvijene grudi kao i nejednake grudi kao posljedica nasljedne malformacije danas se uspješno i estetski apsolutno zadovoljavajuće korigiraju povećanjem silikonskim ili nekim drugim implantatima, kao i vlastitim masnim stanicama. Tako su konačan rezultat ovog zahvata ženstvenije i po oblinama (konturi) skladnije grudi, odnosno cijela ženska figura. Odluka za ovaj zahvat može proizlaziti iz same želje pacijentice za povećanjem grudi, ili pak u slučajevima mikromastije (nerazvijene dojke) jedne ili obje dojke, prazne i opuštene grudi (involucija nakon dojenja), stanje nakon amputacije dojke, asimetrija, transeksualnost, i tako dalje.

 

Jamčimo najbolje rezultate koji su u potpunosti vidljivi godinu dana nakon operacije. Kako bi ožiljak nakon operacije bio što manje uočljiv, u prvih šest mjeseci do godinu dana nakon operacije preporučljivo je izbjegavati izlaganje suncu.

 


Smanjivanje grudi

 

Reduktivna mastoplastika je kirurška metoda smanjivanja grudi koja uključuje uklanjanje masnog tkiva, žljezdanog tkiva i kože sa velikih grudi kako bi ih se učinilo manjima i čvršćima. Pomoću ove metode osim smanjenja veličine, grudi se istodobno i podižu.

 

Smanjivanje grudi provodi se kod pacijentica koje pate zbog obujma i prekomjerne težine dojki kao i samog njihovog izgleda. Izvođenje ove intervencije savjetuje se prvenstveno iz medicinskih razloga kao prevencija trajnog invaliditeta zbog poremećaja statike kralježnice. Pacijentice u tim slučajevima često imaju bolove u leđima, vratu, glavobolje, znojenje ispod dojki, a sve navedeno upućuje na odličnu indikaciju za operaciju.

 

Ukoliko se slijede upute liječnika za njegu nakon zahvata svi simptomi ili smetnje trebali bi nestati nakon otprilike 6 mjeseci, a konačni rezultati tada postaju prilično vidljivi. Također se postiže i osjetno poboljšanje simptoma koji su bili prisutni zbog prevelikih grudi.

 

 

Podizanje grudi

 

Zahvat mastopeksije ili podizanja grudi ovisi o stupnju njihove obješenosti. Estetski kirurg na osnovi procjene stanja određuje stupanj obješenosti grudi. Na konzultacijama svaka pacijentica prolazi pažljivi liječnički pregled i dobiva detaljnu procjenu temeljem kliničkih mjerenja te savjete i prijedloge odgovarajućih rješenja za njen slučaj.

 

Kada prirodni čimbenici kao što su trudnoća, dojenje ili normalan proces starenja uzrokuju smanjenje čvrstoće i elastičnosti grudi, kozmetička kirurgija nudi podizanje grudi kao mogućnost za podizanje i učvršćenje tkiva grudi.

 

Povratak društvenim aktivnostima moguć je dva tjedna nakon zahvata, dok bi fizičke aktivnosti u početku trebale biti ograničene.

 

 

Onkološka i rekonstrukcijska kirurgija dojke

 

Rekonstrukcijska kirurgija dojke kirurška je tehnika kojom se ženama rekonstruira uklonjena dojka. Rekonstrukciju dojke moguće je učiniti uz pomoć nekoliko metoda, a koja je najbolja za pojedini slučaj odlučuje estetski kirurg temeljem detaljog pregleda i analize. Rekonstrukcija dojke ne povećava rizik ponovne pojave bolesti niti je razlogom za odgodu u dijagnostici lokalnog povrata bolesti.

 

Cilj rekonstrukcije jest napraviti novu dojku koja će izgledom i veličinom biti najprikladnija uz drugu dojku. Potreba za provedbom adjuvantne kemoterapije, radioterapije i odmakla životna dob ne onemogućuju zahvat rekonstrukcijske kirurgije.

 

Šest do osam tjedana nakon zahvata moguć je povratak svakodnevnim aktivnostima.

 

 

Smanjenje muških grudi

 

Ginekomastija je naziv kojim se označavaju povećane muške grudi. Radi se o dobroćudnoj promjeni koja se s protokom vremena razvija i pojavljuje u različitim oblicima.

 

Zahvat se primjenjuje uslijed dobroćudnog povećanja žljezdanog tkiva na muškim grudima radi prevage ženskog hormona (estrogena) u adolescentnih muškaraca, te uslijed nakupljanja masnog tkiva na muškim grudima. Rezultat i jednog i drugog nakupljanja tkiva je nalikovanje muških grudi ženskima te njihovo znatno povećanje, i u oba se slučaja može pristupiti estetskoj operaciji.

 

Estetski rezultat je konačno vidljiv nakon 3 do 4 mjeseca.

On line prijava

Posljednje novosti

16.06.2014.

Dragi klijenti! Kako bismo Vam pomogli u sprječavanju zubnih i drugih zdravstvenih oboljenja, osmislili smo posebne preventivne stomatološke sistematske pakete pomoću kojih možete na vrijeme otkriti eventualne probleme i tako očuv... (opširnije)

Virtualna šetnja

Kako do nas ...